Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Såhär kan jag känna emellanåt, består av många känslor jag xD


Förlåt, jag är inte så bra i verkligheten

Du har förmodligen märkt att jag inte är så bra i verkligheten
Jag är fläckad
Jag låtsas
Fejkar
Jag försöker
Jag kämpar
Jag är långt ifrån ”good enough”

Du tycker säkert jag är falsk
Men det är en fasad jag skapat
av rädsla
och skam
för att inte bli älskad för den jag är
en fasad så jag kan behålla min ensamma stolthet

Vi är två raka motsatser skulle jag tro
Du är så renad
Så äkta
Så vacker

Jag beundrar
Dig
Fascineras av dig

Hur kan man vara en så fin själ som du?

Jag önskar att jag var mer lik dig
Du har något att lära mig
Du gör mig nyfiken

Frågan är vill du lära mig någonting?
Kan jag anförtro mig själv till dig?

Jag vill,
Men samtidigt inte
Jag är rädd
Rädd för att bli sårad
Utnyttjad
Dömd
Utskrattad
Hatad
Utelämnad
Ratad
Att någon som Du
ska sprida dåliga rykten om mig
Ju mer jag vill,
Desto mindre vågar jag
Förlåt

Du har förmodligen märkt att jag inte är så bra i verkligheten
Jag är bättre på att sätta ord
Önskar jag var vackrare i mitt handlande
och i mitt utseende

Min själ
är trasig

***

Om du vill att jag ska erkänna något
måste du fråga
för jag tolkar inte kroppsspråk
och gester
det gör för ont för mig
för rädd att misstolka
de svårtolkade signalerna
säg vad du vill
fråga mig vad du vill veta
det verbala är det jag kan till mig
och de jag allra mest förlitar mig på
kan inte gå på känslan
när alla för mig är så otydliga
i sina känslor och uttryck
jag gömmer mig i min själ
när jag inte förstår
Er
och
Dig
det är svårt att känna att man aldrig förstår
det som så många andra naturligt
automatiskt verkar förstå
detta är jag istället rädd för

man blir så lätt sviken
av fel människor

Förlåt

Förlåt, jag är inte så bra i verkligheten




Fri vers (Fri form) av jamming223
Läst 297 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2012-11-08 21:25



Bookmark and Share


  AprilComeSheWill
Ärligt och berörande. Gillar det.
2012-11-15

    ej medlem längre
Du är så mycket bättre ...

en berörande text ...
2012-11-09

    ej medlem längre
jag kan se en del av mig själv i texten. Du har formulerat allt så exakt, så sorgset vackert att jag blir tagen.. Förhoppningsvis kan vi dock lära oss!
2012-11-08

  Federico Romano
Säg aldrig förlåt om du inte har en stor anledning, ja som poet kanske, men aldrig i det verkliga livet, vi är bra, fast vi alldrig får denna uppmärksammande respons, vi skapar, vi är det vi tror att vi är, & tror vi lite om oss så är vi det.. Fast vi kanske ej är normalia, så är vi fan så mycket bättre än dom som aldrig yttrar sig, vi tänker, vi finns, Det är viktigt med självkänsla, det är vi som skapar den.. Var stark, min vän..
2012-11-08

  Ninananonia VIP
Fint och berörande
2012-11-08
  > Nästa text
< Föregående

jamming223