Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rötter

Det flödar av känslor
ur uppkommen sol
och slingriga rötter
en blomma får liv
tar himmelens ljus
där runt sina fötter

Ett barn får näring
kärlek och omsorg
ur moderns barm
fostras till egenhet
slingriga rotsystem
blir till egen charm

Ett liv ser dagen
ur känslofyllt möte
där föds en individ
kärlekens efterspel
söker sina rötter
och en tillvaro i frid

Planteras i en kruka
frö att tycka om
rot som växer fritt
där vatten bär näring
kärlekens vapen
när livet gått i skritt

En hord av toner
sköljer över stränder
och brusande vågor
mannen och kvinnan
finna sina rötter
i stillsamhetens frågor

Från vaggan till graven
vi lever på arvet
och det vi fått som rot
uppfostran i kärlek
en trivsam växtplats
blev livets stadiga fot




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 276 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-11-09 22:24



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Fint skrivet om styrkan i att vara djupt rotad!
2012-11-10

  Ninananonia VIP
Stadiga rötter är bäst gillar...
2012-11-09

  ResenärGenomLivet VIP
Så fint om det som är betydelsefullt i livet...
2012-11-09
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO