Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara för att det är ett fantasieggande ord, inget annat


Sammelsurium



Någon uppfann ordet sammelsurium,
var nog en präst ...

En gudsnådelig präst någon gång på vår medeltid

kanske i Skara

En som kunde sitt latin, en sådan präst
inte dum

Sammelsurium sa han, svängde svarta rocken


När som hans papper flög omkring, låg i drivor

ja, i drivor

på hans medeltida skrivpulpet ...

tänkte han inte då, kliande sin lärda hjässa ... att hur
fasen ska det bli med min predikan?

Och tänkte han inte, vilket skojigt ord jag hittat på ändå ...
med guds hjälp ... sammelsurium

Sammelsurium




Övriga genrer av Madeleine Richter
Läst 254 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-11-10 10:30



Bookmark and Share


  Tarantaran
Härlig text om sammelsurium!
från tyskans Sammelsurium..
skämtsam bildning; blandning
röra, surnad mat- sammelsür;
Från boken " Våra ord Deras
uttal och ursprung " ( Nordstedts
ordbok ) Säkert sade både prästen
och folket likadant om predikan-
texterna..påhittigt med -ium på
slutet :)

2012-11-10

    ej medlem längre
bra att du skapar lite ordning i oredan...
2012-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Richter
Madeleine Richter