Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Egotripparen

Det värsta jag vet är den just den där
som i alla gener är egenkär
som bara tänker på sig själv, ja visst
en riktig egoist

som tycker om att hjälpa den egna personen
och stjälpa andra med den hånfulla tonen
jag har inte tid med Dig idag
den enda jag hjälper är JAG

personen i sig bär inte på någon empati
och känner inte ordet sympati
utan tänker bara på sin egen själ
och att den egna individen mår väl

självskryt ingår i repertoaren varje dag
och i frågavarande person vill inte vara med i något lag
utan jobbar med sig själv och hjälper aldrig sin nästa
och ser hela tiden till sitt eget bästa

oavsett vad Du ber personen om så får Du ett nekande svar
undanflykter är det bästa vapen vederbörande har
allt för att slippa hjälpa någon annan
och det avslöjas genom att avläsa alla lögnaktiga rynkor i pannan

egocentrikerns självtycke skapar för det mesta oenighet
och till slut trippar personen i ensamhet
för vem vill vara vän med en sådan gestalt
vars sinne och hjärta måste vara ganska kallt …



© Ted Örnberg 2012-11-10




Bunden vers (Rim) av Eaglemountains VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-11-10 20:47



Bookmark and Share


  Maria T
Bra diktat om
egotripparen
2012-11-18

  arja savela
Det är nuförtiden svårt att få hjälp. Alla är så inne i sitt och bryr sig inte!
2012-11-11

  Ljusletaren
Tyvärr så är det på detta vis i vårat samhälle idag!
Ungdomar får lära sig att framhäva sig och öva på att namnet "jag*. Jag är bra och jag kan och det är väl jättebra så länge som empatin följer med ;.)
Bra ordat/kram
2012-11-11

  Bibbi VIP
"Den som tillsluter sitt öra för den armes rop, han skall själv ropa utan att få svar." Ordspråksboken 21:13
2012-11-11

  anits VIP
Så sant skaldat, det finns tyvärr
mycket sånt i dagens samhälle
2012-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP