Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jesuslögnen, en kärlekshistoria

prosa, min vän, är lika slitet
som krigstrummors dån;
lika naggat i kanten
som de ögonlock du så stolt fladdrar med ...
fnasigt, gammalt, fånigt, stöpt.
humbug jungfrufödsel -
tänk på allt slem runt Jesusbarnet
& Marias spruckna moderkaka.
blåsningar och utsvävningar.
Josef du är blåst -
Gud fader han är skurken.
...
prosa, min vän, är förljuget,
likt mitt liv & satans lakejer,
så smörj ditt krås, min vän,
för snart ska även du ner på knä för att suga...




Fri vers av Nils W
Läst 331 gånger
Publicerad 2006-02-14 14:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils W