Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en vecka senare:


våra veckor

du är full
inte bara av sprit
utan av skit
det är en kliché
du gömmer mellan lakanen

du reciterar ett stycke jag skrev
det du inte svarade på
det jag trodde att du hade glömt
eller struntat i
och
vet du
att jag andas
bara när du gör så?

och du ber mig
att lova
att aldrig hitta någon annan
att det skulle göra dig galen av svartsjuka
att jag är din, fast inte
att vi hör ihop,
inte nödvändigtvis
som kvinna, man men
att vi ändå gör
det, hör
ihop
någonstans
jag
lovar just ingenting
med en blek kyss mot din hals

och jag andas

våra veck
av täcke
av hoptrasslade smalben
blåser luftpussar i nacken
det är tomhet under täcket
vår sömn bara en bråkdel
resten: tomma ord och antilöften
fastän ingenting; de betyder
allt

och jag andas

tårarna
jorden och minnena och
"kommer du ihåg när...?
jag kan fortfarande inte förstå..."
HON
ett då
som äter upp oss
för varje millimeter
vi rör oss
närmre eller
bort

och jag andas

i det mellanrum där jag kan känna värmen från dig
utan att röra vid
där är allt och inget
som knyter oss samman

och vi
andas




Fri vers av Moa Paulsson
Läst 433 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-11-10 23:32



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
En berörande text!
2012-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Moa Paulsson
Moa Paulsson