Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För ett träd som jag ser varje morgon


Björken

Jag har en stor björk utanför mitt fönster.
Eller är den kanske inte min?
På våren är den först
med att visa sina små blad
och ge ett löfte om att våren är här.

Men den är även först med att förvarna
om att hösten är på gång
Redan nu börjar gula löv spridas
över stadens gröna gräsmatta.
Och björken struntar fullkomligt i
att sommarblommorna finns kvar

Hösten kanske inte är här ännu
men den lurar runt hörnet,
eller är det kanske redan höst?




Fri vers av Jorge González Reymond
Läst 711 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-11-12 11:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vacker text
Trevligt framförd
Tack!
Nu är de här igen, de små gula löven:-)
2013-09-15

    ej medlem längre
Fint om årstiders växlingar....
2012-11-22

  Osvalds_Dotter VIP
Om våren varnas det med puderrika pollenmoln som
pudrar bilarna och näsorna exploderar ;)

Gillar texten om Björken!

Från en annan Björk
2012-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Jorge González Reymond
Jorge González Reymond