Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till mamma som har går bort!


Återförening.

Du ska vara med mig i paradiset, sa Jesus och han uppfyllde det.
Och han kommer att uppfylla det igen,
när hat och smärta som idag plågar dessa ängar
försvinner,
när kärleken kommer att fylla dem med glädje igen.
Här sitter jag och här skulle jag tillbringa resten av mitt liv med att vänta på dig,
men det blir inte så, jag stannar en stund, och går sedan.
Jag vill gå den smala vägen som skiljer oss åt,
titta upp så som du gillade,
och klamra mig fast vid den tro du sådde i mig.
Jag går nu, men jag kommer tillbaka
för att räcka ut min hand igen när du vaknar.
Samma hand som du höll när du sa adjö
i detta vackra land som du älskade så mycket
och som vände dig ryggen.
Jag kommer naturligtvis tillbaka
och vi kommer att få åka till det hem som vi aldrig borde ha lämnat.
Om Gud vill.




Fri vers av Jorge González Reymond
Läst 270 gånger
Publicerad 2020-06-21 12:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jorge González Reymond
Jorge González Reymond