Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om ambitioner

För att komma på riktigt grön kvist,

får man mycket försaka.

Ambitioner krävs, helt visst,

om man framgångens sötma vill smaka.

 

Ambitioner kan födas ur det man förtiger:

mindrevärdeskomplex,

mobbning och familjeintriger.

Revanschbegär kan bli en reflex.

 

Vissa, som uppnått en hög position,

känner sig inte till freds ändå.

De räds att fastna i trist stagnation.

Nya projekt de ivrigt väntar på.

 

En del, som vill upp,

kan drivas av, att ett tu tre

få räknas till de utvaldas grupp,

bli kändis, att ses i press och i teve.

 

Stackars de, som dras med ett namn

som förpliktar, en krävande roll,

som tvingas in i en oönskad famn,

fast hågen pekar åt ett helt annat håll.

 

Så till sist de fria fåglarnas skara,

som inte strävar mot samhällets topp,

som är lyckliga, att ständigt få vara

i harmoni med sin själ och sin kropp.

 




Bunden vers av Read
Läst 168 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-11-12 18:45



Bookmark and Share


  Den gamle
Finurlig, kul och tänkvärd :-)
2012-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Read