Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Likt ogräs - redo att plockas och rensas bort

Ni ser mig inte för jag är likt ogräs
som ni bara plockar bort
ogräs som rensas bort
i trädgårdslandet
eller där det naturligt växer i naturen

detta
medan ni fortsätter blomma och växa

ni ser mig inte
slänger mig i dammen
misshandel
av växtlighet
är det ni
trivs med
att sysselsätta er med

för ni är så upptagna med att tycka att ni själva är så vackra
och fantastiska
ja men då måste ni ju få möjlighet och tillåtelse utesluta dem
som inte är fulländade
de som är fula
som jag
ogräs

det är helt rättfärdigat i er värld
de ni inte önskar
ser ni inte som något
värt att få möjligheten att existera
istället vill ni att vi
ogräs
ska upplösas
i tomma intet
besprutas
rensas
slängas
dras bort
i hårda tag

ni
plockar bort mig
rensar bort mig
utrotar mig
utan en tanke om att det kan vara fel
men ni gör åtminstone
så att jag kan känna mig som en martyr
min torterade, fastkedjade, blodiga kropp
skriker

skriker
efter mer
för det är det enda den vet
om
tortyr
misshandel
genom
mitt förkroppsligande som
ogräs

ogräset som vet
om
det hårdhudade,
rigida
i världen
av att få känna sig som
fult
oönskat
ogräs
som inte tillför någon uppskattad nytta

ogräs
det är vad jag är för er
ni glömmer mångfalden
ännu en gång

***
ogräs





Fri vers (Fri form) av jamming223
Läst 190 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-11-14 19:29



Bookmark and Share


  Annika Persson
Selbstverständlich finden wir, dass wir schön sind,
aber nicht bildhaft, sondern wir haben etwas
besonderes zu vermitteln. Bericht über den Menschen
in der Gesellschaft.

Naturligtvis tycker vi att vi är vackra,
men inte bildsköna, utan vi har något
speciellt att förmedla. Rapport om människan
i samhället.
2012-11-21
  > Nästa text
< Föregående

jamming223