Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
antijantetext Bilden: från en bra boksvit av Helmer Linderholm...läs mer people läs mer det är bland det vettigaste ni kan göra i Sverige


Jämförelseprognos: Varmt med Spridda Skurar [Nordstiernan]

~*~

Jämför mig gärna med fattiga konstnärssjälar och musiker genom tiderna
men våga aldrig jämföra mig med de som mindre vet
vanliga Svenssons och icke vetgiriga
som simmar på ytan och missar det mesta av det djupa

jämför mig med en muräna men inte med flygfiskarna
med maneter och med bläckfiskarna och okända urvarelser

men inte med solstrålen i vattnets brytning

den har jag inte kunnat se med 100% skärpa sedan barndomen
man tar in ljuset liksom ett kameralinsögonblick numer

som ett sommarminne

man varmt förnimmer

hellre dö fri

än leva uti träldomen

 

1 Okt 2012

L Patrik W Johansson

 

e-bok:

Nordstiernan




Fri vers (Fri form) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 598 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-11-14 20:09



Bookmark and Share


  Lynx63 VIP
Hm du är en sann sökare
Muränor fiskar med muskler
Gillar din text
Själv är jag ett lo på dagen
En varg på natten
Där emellan är jag PLUPP
Och i min fantasi bor jag i norr
Vid blåvattnet

2012-11-14
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP