Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

på längskidor


Jag färdas på längdskidor i fullmånens sken,
som bedrar ljuvligt, som i drömmarnas drömmar

hur skidspår bildas i djupsnö invid snödrivor
en vinter i S:t Petersburg

jag vakar över faror som lurar
bakom krökta barrträd skynda mig fram nu

jag spottar blod i näven varm ånga i kall luft
ser upp en stund från marken mot nattljuset

snön på grenarna tynger som fruktklasar
jag stannar till och bjuder på varm choklad

ett troll sitter där med stora svarta varnande ögon
nästan som en hund som vill varna mig för något

vem vet vad man kan beveka,
om jag nu vill det eller bara fly.

När jag väl kommer hem vill jag äta middag
borscht och med mättad mage syns ett leende

jag lägger mig i bädden som ett vilt
som lagts ned för slakt

i morgon ska jag färdas flera mil,
och har inte tid till att drömma.

På väg bort.
På väg hem.

I skogarna.




Fri vers (Fri form) av Annika Persson
Läst 228 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-11-14 22:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Brrrrr
kall text
Kylig kyla
Gillar
2012-12-07

  Annika Persson

2012-11-19
  > Nästa text
< Föregående

Annika Persson
Annika Persson