Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag använder ofta tre prickar i mina texter för jag gillar dom


Dags att skriva om det lilla

---


Dags för mig att skriva om det lilla, vända bort blicken
från det stora

Alltså

Jag tittar ner på mina skor ... borde putsas ser jag,
impregneras, i sanning

kanske bäst att göra det direkt

Javisst. Så fort jag är färdig med detta - att skriva om det lilla


---


Det allra minsta som finns ... är som bekant bl a nanopartiklar


Nej, det håller inte


En sådan partikel är ju på sätt och vis lika stor som hela universum -

om inte större ...


---


Tillbaka till det lilla, i min verklighet
som just jag kan se den ...


Mina skor således. Och de skosnören jag hade en gång -

som barn

knutarna som alltid gick upp

och snörena som hängde med så gott de kunde

på den dammiga gatan


---


Något annat litet ...

jag minns när jag föddes ... (vilket är lögn)


lätt som en fjäder. Ett liv.


Mitt liv


(att det ska vara så knepigt att skriva om det lilla ... )


---


Återvänder till mina skor ... i detalj kunde jag skriva om dem ... om mina naglar också, kortklippta rakt av



Inte naglarna snälla, saknar helt intresse


---


En liten spindel då ...


som larvar uppför tråden och spolas bort -

som i visan


och sedan - vid gynnsam väderförändring

klättrar upp igen ...



Är inte en sådan sak ganska liten och ringa? Och ändå stor ...

.
---


Jag ger mig


Gör nog bäst i att vänta med att skriva om det lilla ...


Och skorna ...

dom putsar jag nog bättre i morgon ...

när det är ljust






Övriga genrer av Madeleine Richter
Läst 257 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2012-11-15 01:31



Bookmark and Share


  Akvamarin
Härlig text med humor och värme. Får mig att tänka på Aspenström. Det stora i det lilla. Jag gillar prickarna, de säger mer än ett komma, lämnar plats för refllektion.
2012-11-27

  Anders Håkansson
härlig text, tänker på Olle Adolphons visa om okända djur, dom syns inte men finns ändå
2012-11-18

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Oh vad härlig med den här växlande mellan regnstövlar och pussade skor, kängor under ett dygn.
Det är så stor i den lilla.
Finn text/Kram/Diana.

2012-11-18

    ej medlem längre
stort om det lilla - mycket bra..
2012-11-15

  cilax VIP
det lillaste kan va det såraste. Fint
2012-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Richter
Madeleine Richter