Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
detta var den första katt som var min egen.


Min barndoms katter - Fina

Fina och Oskar föddes på svenska flaggans dag 1980 (det var bara de 2). Fina fick sitt namn efter reklamen för ett reklammärke på motorolja. Reklammärket var till hälften svart och hälften vitt, precis som Fina. Hon tyckte om att klättra i träd och vi hade en rad med almar längs gräsmattan. Morsan hade en tvättlina mellan 2 av almarna och en dag så klättrade Fina upp i den ena almen. När hon klättrade ned igen så hamnade frambenen på ena sidan om tvättlinan och bakbenen på andra sidan och hon tappade greppet om trädet och blev hängande på tvättlinan och gled ut någon meter och hur hon än försökte så kom hon inte loss utan bakbenen var liksom hakade över linan. Alldeles efter henne kom en kattunge och samma sak upprepades så det hängde 2 ilskna katter på linan så jag fick gå dit och haka av dem, med handskar på.
Hon hade också egenheten att hon älskade att tugga på frigolit, så att det gnisslade om det.
Fina var en bra råttfångare och mycket tålmodig. Hon kunde ligga och vakta i timmar utanför ett hål där hon sett en mus eller råtta springa in.
En gång upptäckte vi (jag och brorsan) en stor råtta i potatiskällaren och gick och hämtade närmsta katt, det var Fido, så vi släppte in honom i potatiskällaren, men när han upptäckte råttan som stod i ett hörn och fräste, då vände Fido och sprang därifrån. Då gick jag och hämtade Fina som låg och solade på en sten framför huset. Jag bar henne till postatiskällaren och när hon hörde fräsandet inifrån så spratt hon till och hoppade ur min famn rakt in i källaren. Råttan var nästan lika stor som Fina men hon tvekade inte ett ögonblick utan gick till direkt attack och på några sekunder var det över.




Prosa av Blåbärskaj
Läst 238 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-11-15 18:42



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Supergulligt!
2012-11-16

  hansensson
I like. Lysande.
2012-11-15

  walborg
Inlevelse med knorr
2012-11-15

  ResenärGenomLivet VIP
Jag förstår att du behövde ha handskar på...stackars katter...
2012-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Blåbärskaj
Blåbärskaj