Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara en udda tankegång


Rymden är varken triangulär eller cirkulär

Rymden är varken triangulär
eller
cirkulär
inte heller kvadratisk
eller sexhörnig
ingen romb

för rymden
den har ingen form
för den är alla former
i ett
det går inte att mäta var det tar slut
och var mönstret blir en fullständig
oändlig helhet

livet är alla formationer
i ett
precis som rymden

stjärnspäckat
cirkulerar
i mönster
såsom elektriska
nervbanor
som
glimmar till

***

rymden och livet
en
mångfald
av mönster
och formationer





Fri vers (Fri form) av jamming223
Läst 168 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-11-18 13:26



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Gillar jämförelserna rymden - livet. Oändliga variationer, intressant skrivet!
2012-11-19

  Osvalds_Dotter VIP
Intressant text du skrivit!
Om rymden o livet,,
vår inre rymd,,
vår storhet.

Applåder!
2012-11-18

  Solitaire VIP
Udda?
Lätt att känna med, tycker Raichu :)
2012-11-18

    eos
Håller inte riktigt med nedanstående kommentar.. Livets upplevda längd förändras hela tiden, beroende på vad man gör och tänker. Tiden går verkligen snabbare när man har roligt. Vissa år går långsammare än andra.
Intressant dikt du skrivit. Att du jämför livet och rymden - särskilt med tanke på den dikt du skrev häromdagen om den inre tomheten.
2012-11-18

  Larz Gustafsson VIP
Livet är emellertid mätbart. Det kan vara i tio år eller åttio. Vissa mördas innan de blivit födda.
Andra blir 100.
2012-11-18
  > Nästa text
< Föregående

jamming223