Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.. Min klippa nöts av svallen kring mig, Port salut är en ost för de flesta, men betyder 'Frälsande hamn'


Slipdamm

så det stormar
svall på vall
vattenvägg
sorgskav
av min bedrock
mitt basberg

skavet, flarnen
slipdammet
svämmas, svabbas
samlas i strängar
under svallen
de hänsynslöst
skavande

underströmmar
samlar
till nya stränder
för övergivna skepp
och strandade
skarn
från andra hav

skall jag svära
över havet
som slätar av
min skrovliga yta
när slipdammet
är någon annans
'port salut'?

 




Fri vers (Prosapoesi) av Björn Donobauer
Läst 405 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-11-20 07:32



Bookmark and Share


  Gunilla Wahlsten
Åh vad jag tycker om denna o är tacksam för alla underströmmar. Vackert, tänkvärt o trösterikt.
2012-11-20

  walborg
Jag associerar till de vackert slätslipade röda granithällarna på Åland och i Bohuslän
2012-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer