Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En gul katt


Min barndoms katter - Hubert

En liten anekdot om Hubert som i allmänhet för kallades Hubbe. Han var gul. Hur som helst, det lustigaste jag sett honom göra var när han satt uppe i en av Almarna som kantade gräsmattan. Det gick en telefontråd ungefär en meter från där han satt och det kom en talgoxe och satte sig på den. Hubert hukade sig för språng och svansen svängde sakta fram och tillbaka. Men när han hoppade så flög fågeln iväg och Hubert seglade över telefontråden som en höjdhoppare och föll ner som en sten på andra sidan rakt ner i ett lagom gyttjigt dike. han var inte gul längre när han om upp ur diket och du har aldrig sett en så snopen katt. Jag och brorsan låg dubbelvikta på gräsmattan. Hubert var dock smart nog att gå en lång promenad i långt gräs innan han satte igång med att tvätta sig.




Prosa av Blåbärskaj
Läst 204 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-11-20 18:36



Bookmark and Share


  walborg
All vår början ...
2012-11-21

  hansensson
Ett guldhopp.
2012-11-20

  Marja-Liisa Koski VIP
Jag älskar dina katthistorier, mysiga, roliga och välskrivna! Ser framemot nästa.
Tack!
ML
2012-11-20

  ResenärGenomLivet VIP
Trevligt med ett gott skratt så här på kvällen...
2012-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Blåbärskaj
Blåbärskaj