Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text o foto: Lindha W Gustavsson


Big bang!


Svart hål skrämmande mörker, men för vem?

Vad var tid? Då när historia och framtid saknades.

Inga dimensioner, enbart tystnad och vacuum?

Fantasin kan tillåtas flöda

Vetenskapen kan ha tänkbara teorier

Sökaren letar alltid efter svar

Realisten accepterar

Utvidgningen kommer snart, som vi NU vet.

Så Big Bang, universums födelse.

Början på tidens utveckling, och det ofattbara

I ett senare skede vårt solsystems tillkomst

Vi får en natt, och en dag.

Allt detta tillhör den bevisbara historian





Fri vers av Lindha W Gustavsson
Läst 208 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-11-21 16:23



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket vackert
2012-11-29

  Ljusletaren
Så otroligt fint foto!
Älskar dessa dina ord ... tack/kram
2012-11-22

    ej medlem längre
Prästen Georges Lemaitre gjorde teorin till vetenskap. En vetenskap som går ihop finfint med gudstro (ex. Stor smäll = "Varde ljus" osv)
2012-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Lindha W Gustavsson
Lindha W Gustavsson