Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till Minne av mormor som dog den 20 Nov 1992 alltså för 20 år sedan, hennes sida av släktträdet är nu färdig


Pendant d'Oreille [rimvers]

~*~

Pendang poeter 
som ej kan skapa en egen titel
bloggare som bloggar om det vi redan visste
ironiska banaliteter
som skvallret förr på stan

jag är en pendant d'oreille skriftställare

jag sätter alltet på piedestal och förminskar det sen i atomer

bitar av universumet zoomar in på miljarder exempel

på livets essenser

som en gammal blomma i ett gammalt hörn av ett gammalt hus
jag är hellre åskådare än deltar i världen som den är nu
där finns alltför lite pelargonier
där det vackra ses som konstigt och det är korrekt att vara ful
hellre tvärtom att vara som de berättelser jag hörde var jul

det skulle gjort mormor glad

tänk på barnen i världen sa hon

som han som sa "Låten barnen komma till mig"

och idag är det barnens dag


20-21 Nov 2012

L Patrik W Johansson




Bunden vers (Rim) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 326 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-11-21 18:26



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Suveränt flyt.
2012-11-24

  L Patrik W Johansson VIP
Pendang (latin pendere, hänga ned) är egentligen något som hänger och som är ett motstycke till en annan sak, till exempel ett örhänge (franska pendant d'oreille). Det kan också vara ett prydnadsföremål eller ett konstverk som är avsett att hänga i par eller mitt emot ett annat. Uttrycket vara en pendang till något kan därför användas i betydelsen par, make, motsvarighet till exempel om en byggnad, en person, en bok eller en företeelse.

-Wikipedia

Be well,
LPWJ
2012-11-21
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP