Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett omaka par


Min barndoms katter - Trollet och Bingo

Trollet och Bingo. Första gången jag såg dem körde jag moppe på en skogsväg när de rusade över vägen. 2 små låga bylten. Trollet såg ut som en gråbrun trasselsudd och hade lång lockig päls. Bingo var svart med lite vitt på bröstet och en vit socka på vänster bakben. Det tog oss 1 vecka att hitta dem. Katta hade fött dem på loftet i en gammal övergiven lada inne i skogen. De var inte villiga att följa med oss hem, fast när vi tog katta med oss gick det någorlunda bra. Trollet växte snabbt, men det gjorde inte Bingo, han var fortfarande någon decimeter lång plus svans när han var 1 år gammal och blev aldrig större på längden, däremot kunde han äta hur mycket som helst och ibland fick vi ta bort honom från maten. Vid flera tillfällen klarade han inte av att ta sig över tröskeln eftersom magen tog emot, frambenen paddlade i luften. Han var bara en stor kula på mitten.
Den vintern var det 30 cm snö och 20 minusgrader. Katterna brukade vara i ladan. Bingo tyckte det var roligt och lekte i snön och jagade snöflingor, helt okänslig för kylan. Trollet tyckte dock att det var för kallt så han klättrade uppför väggen på vårt hus (vi hade en kaprifol som gick upp till andra våningen där jag och brorsan bodde) och han hängde utanför vårt fönster och skrek. Vi släppte så småningom in honom och sedan vägrade han gå ut på hela vintern.




Prosa av Blåbärskaj
Läst 219 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-11-21 18:53



Bookmark and Share


  walborg
Jag undrar också hur det gick för Bingo på vintern. Man blir så engagerad av texten Du skriver att man vill veta mer och mer.
2012-11-21

  hansensson
Vad hände med Bingo, i all den snön?
2012-11-21

  ResenärGenomLivet VIP
Hur många katter hade ni egentligen?
Du beskriver dom väldigt bra...
2012-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Blåbärskaj
Blåbärskaj