Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

go'nattvisan som den kan låta

Nu går jag och lägger mej.
Go'natt go'natt på dej.
Jorå, jag har borstat tänderna.
I alla länderna.
Jag sover i nattsärk av lin,
den är så fin.
Då kan jag sova flott
och sova så gott månn' ni tro
det finns en själ i ens bo
jotack det vill jag lova
på en gång och inte sedan
stiger jag ned i bomullsvadd
i en sång nu som förr så stadd i förvandling
att gå upp i gryningen allaredan
jo tack för nesan men det där
måste ju t o m smeden kunna
i sitt smide av smycken och klockor
avge ett löfte som en ed
att drömma utan rödlök om en hed
att tårarna rinner som av skratt på tår
får jag lov så tar vi go'nattpussen
så att vi som fredliga kärlekar mår
min lille tofs där go'natt go'natt


***
Nu har jag nå't att berätta
jag går och lägger maj
ja nu går jag och lägger maj
Nu har jag nå't att berätta
ja, att nu går jag och lägger maj
Och att det är mycket viktigt att få berätta det




Fri vers (Fri form) av Annika Persson
Läst 279 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-11-21 23:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så Snyggt!
2012-12-01

  Lars Hedlin
Verkligen fint skaldat!
2012-11-25

  Federico Romano
Buonanotte.. En dikt jag läser nu innan jag sluter mina ögon..
2012-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Annika Persson
Annika Persson