Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ja, vad ska man säga?


Konsten att lyssna

-

att lyssna är en konst väl värd att lära sig
sen när vi alla lärt oss denna konst blir det alldeles tyst ...

som när vi sitter tillsammans i möteslokalen runt ett ellipsformat bord -

alla lyssnar på varandra men allt som hörs är bruset från gatan

en mobil, klirret av vichyvattenglas, ännu en mobil,
djupa suckar, papper som prasslar, otåliga fötter hör vi också

och mitt i allt detta, kyrkklockans slag och våra magar som kurrar

eller

vi sitter tillsammans utomhus runt ett trädgårdsbord
alla lyssnar på varandra men allt som hörs är vindens sus

en humla, grannens trimmer, ett flygplan
en timmerbil, en annan grannes trimmer hör vi också

och mitt i allt detta, fåglalåt och våra magar som kurrar




Övriga genrer av Madeleine Richter
Läst 267 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-11-23 16:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
att lyssna är i sanning en konst
2012-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Richter
Madeleine Richter