Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
antijantetext Bilden: Emperor's new clothes anno 1849


Kulturens Nya Kläder: observationer [Nordstiernan]

~*~

Alla bra författare hackas på alla dåliga hyllas
bloggvärlden har visat vem svensken är
de kulturella de mest okulturella
tur då att det som återstår är Kulturen

långt bort från de fackanslutnas förening av Topplisteförfattare
nej tacka vet jag en frilansare, en frispråkig, en frisinnad,
ja allt med fri, fri från
det jante lämmel tåget
som är hånet mot djuret
det epitetet etablissemanget
som numer sträcker sig ända upp till Akademien
och tacka vet jag upplysningstiden och GIII
med den rena filosofien
som var en kraft mot likriktigheten och likgiltigheten
och för mångfalden

där inte en påhittad välrepeterad notis i historieböckerna genom åren
är orubblig, historien är likvid, den rör på sig och förändras
tack vare dess arkeologi

men den gemene människan håller hellre fast vid det inlärda
medan jag som fri ser fram emot nya fakta i våra liv

bara att resa med tåg i Sverige skulle kräva en fickordbok
för översättare som jag är, ja autodidakt,
så förstår jag inte Sveriges kulturtorka av negativism nu
blott dess gamla prakt

snabbmats TV hallåorna ser sista minuterna av avsnittet säger sen vad som hänt som om dom satt där och hade sett hela, men det har de ej
"Vill du ha pommes frites med den där" sorry guy, I don't eat hamburgers since 1989
och sluta dra in eftertexterna in i TV:n så man inte ser dem som har gjort programmet
typiskt slit och släng beteende
långt från det kulturella medvetandet
om sina kollegor
inom musiken, filmen & litteraturen

25 Okt 2012

L Patrik W Johansson

 

e-bok:

Nordstiernan




Fri vers (Fri form) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 554 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-11-26 21:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP