Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Var och en som lämnar över sin vilja, begår ett brott mot den mänsklighet vi tror oss vara.


Med mina händer knäppta

Stilla min längtan
efter mer
så som du själv
aldrig krävt
ber jag
och söker tröst

medan tiden rusar
får oss att åldras
växa
utan nåd
eller framtid
som sig bör

människorna
de vilsna
små
fladdrar likt löv
i vinden
av sin rädsla

så du nyttjar
din makt
för din egen skull
precis som oss
du som är
vår avbild

barn som svälter
hålls i din tukt
och förmaning
av vuxna
övertygade
rättrådiga

salar fyllls
för din skull
sånger sjungs
man mot man
stider
i ditt namn

så små är vi
att i tusen år
och mer därtill
följs den vilja
som sägs vara din

vi viljelösa
aningslösa
tanklösa
själslösa
offer
för din längtan

som är som vår
skapad av ensamhet
gjord för en enda
i jakten
den stora jakten
på det vi saknar

så mitt sista ord
min sista bön
förblir densamma
släpp tanken fri
låt oss slippa
vara offer

offras
på altare

för din skull




Fri vers av Skrivklåda
Läst 188 gånger
Publicerad 2012-11-28 07:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Skrivklåda