Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad dikt skriven utifrån att det finns en rosa sjö i Australien


En rosa sjö - naturens vackra, magiska under

mineraler
ädelstenar
kristaller
diamanter, smaragder, rubiner

och så mitt i allt
i Australiens gröna skogsområde
belägrat
utplacerat

en rosa sjö

naturens färggranna under
så naturlikt sagolikt vacker
likt alla mineralers och ädelstenars
Utkristalliserade skönhet

rosa sjön
en
del av en
fascinerande naturens färgskala
stjärnspäckat
urval
av regnbågens naturliga färgskiftningar
denna rosa

rosa

sjö

titta
betrakta
njut av skönheten
i verkligheten
jordens färggranna natur
blommor,
växter,
djur
hus
stenar

en djupt rosa sjö
målarlikt rosa
så grann
så mjuk
pastellfärgad
så tjock i sin färglek
lika tjock i färgen
som blodrött blod
denna djupt vackra rosa
babyrosa
så utmejslat stark

***

jag
skulle kunna se flimmer
av guld
falla över
den
den rosa sjön
silverglitter glimra över den
ett hav av paljetter utsmycka den

en kejsares och kejsarinnas tempel
byggas vid den vackra sjön
en mytisk
mytomspunnen rosa sjö

***

den rosa sjön
skulle kunna skapa sagor
en ny fantasivärld
där en unik historia kan berättas

varför är sjön rosa?
är det kanske för att en oskuld till flicka fällde flera tårar precis innan hon dog
en oskuldsfull prinsessa tårar rosa
så rosa
det sista av hennes inre
tårfyllda
döende själ
upplöst
i en rosa sjö

bevarade på jordens yta
som en myt
mytomspunnen prinsess-saga
kring
en rosa sjö

en sjö att förundras och fascineras av

rosa tårar
sjötårar

har något vördnadsfullt, heligt i naturen
skapat något så exceptionellt magiskt?
som denna rosa sjö

har en gudomlig tro skapat detta naturens under?
en djup tro och dyrkan

en fascinerande rosa sjö
belägen i Australien

ett
mysterium
en rosa sjö
som inger hopp
och väcker fantasier
tankar kring en annan värld
ett paradis

en vacker färggrann
idyllisk, idealisk, utopisk värld

en världslig, universell vacker saga

ger den rosa sjön upphov till

häpnadsväckande

***
ett orgelspel
en harpa
aristocats
the 10th Kingdom
instrument
natur
djungellik skog
troll
älvor

***

i Austrailen

en

rosa sjö

***

pink lake




Fri vers (Fri form) av jamming223
Läst 4893 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-11-28 12:44



Bookmark and Share


  Federico Romano
Naturen är bäst.. Eller Rosa..
2012-11-28

  Angel of love
Fint, skulle man vilja se!
2012-11-28

    ej medlem längre
Kan det vara den röda sanden? Få kolla upp det där, jag bor ju där fast inte där....kul text
2012-11-28
  > Nästa text
< Föregående

jamming223