Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varför har det blivit så ödsligt längs banvallen? Vart tog de vägen? De som vågade tänka själva?


Längs Vintergatan

Så vandrar han igen
längs spåret
han valt att följa

förbi stationerna
där andra byter spår
vagnar eller rent av håll

inte alltid är biljetten
i ordning
eller ens betald

aldrig första klass
nej resor ska märkas
sätta spår

gnistrande skatter
längs vägar väg
som ingen sett

en våt kind
att smeka
skänka tröst

ensam utslagen
bespottad
på en parkbänk

en del kärlek
några nypor mod
och nyfikenhet

allt som behövs
för en god
och näringsriktig

framtid




Fri vers av Skrivklåda
Läst 191 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-11-28 20:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Skrivklåda