Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under ett blommigt paraply



Var är
mitt blommiga paraply?
fy för satan,
låt oss skynda och fly
över gatan!

Du gav mig alldeles nyss
som i panik
en regnvåt och tanklös kyss

Hålla handen hårt,
håll dig nära
som om vi vore kära
så blir det inte så svårt
så blir vi inte så blöta
trots allt regnet, min söta
på väg dit jag bor
trots höga klackar
och tunna skor!

Kom låt oss fly
under mitt trasiga paraply
hem till husliga härden
undan det kalla regnet
och resten av världen!








Bunden vers (Rim) av Delilah Juno VIP
Läst 317 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2012-11-29 14:33



Bookmark and Share


  Siggesdotter
Vilken fin känsla du fångat här i din dikt - där jag fastnade för titeln!
2013-04-15

  DrZappa VIP
Gillar!
2012-12-01

  Lars Hedlin
En mixad känslofylld text som gillas!
2012-12-01

  Ninananonia VIP
Fin poesi...
2012-11-30

    ej medlem längre
Kärleken har många ansikten och ett av dem visar du så fint här. Ett vardagligt paraply när det regnar och en flyktig kyss! Love it!
2012-11-29

  Jan Widströmer VIP
Den jäktiga situationen väl antydd i tempot och här finns smidiga rim. Men inte den elegant poetiska sensualitet som annars är ditt kännemärke, utan här blir det mera en söt bagatell. Det okomplicerade rimmandet bidrar till sötman.
2012-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Delilah Juno
Delilah Juno VIP