Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kåseri-varning!


SÅ KLARAR DU JULEN

Vi (Expressen, Aftonbladet, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet etc. etc.) kan som enda tidning i god tid ge dig hela listan över Socialstyrelsens krav-rekommendationer för en helt säker jul.

 

Bakgrund      På norra halvklotet, särskilt i Skandinavien ("skan" = gammalt ord för "skada"!) firas sedan så länge, att ingen längre minns det,  jul.

 

DU BEHÖVER - hela listan

Väderstrecksbrandvarnare    alltså en i varje väderstreck i varje rum /förutom den centralt placerade/. Det blir 25 st för en normal trea (rok+ hall)

Halkskydd     kladdiga föremål, vätskor m.m. kan hamna på golvet. Om olyckan är framme kan den föra dig till ortopedakuten. Har du inte tillgång till granris - välj något från mattaffären. Brodda alla tofflor!

Bländskydd     många hem i Sverige har otillåtet många ljuskedjor, julklappar inslagna i stanniolpapper m.m. och överskrider därmed Glitter och blänk-normen. Ögonen kan bli irriterade. Kisa INTE (framkallar rynkor som kan försämra andrahands-värdet kraftigt)!

Munskydd     stearin avger vid förbränning ett stort antal sotpartiklar och kan hos vissa orsaka kraftiga besvär i luftvägarna. Många julfirare drabbas dessutom av kvalmighetskänsla, som kan upplevas som ytterst obehaglig.

Munskyddet (igen)    kan komma till användning  då du ska "hugga in" på bordet dignande av delar från döda djur. SAMT avhålla dig från ogenomtänkta repliker till dumdryga släktingar. /Ett tuffare men behagligare alternativ är Limma-Ihop-Käkarna med kola och knäck från gottisbordet INNAN du sätter dig vid julmaten!/   Vilket leder över till

Hörselkåpor    minderårigas skrikande vid paketceremonin ligger klart över decibeltröskeln. "Vråla med jul-Carola"  kan orsaka utnötningsskador i innerörat.De senaste hörselskydden, speciellt framtagna för högtidsfirande, är dessutom förseddda med frekvensfilter, så att du lätt via inprogrammering kan slippa repliker från oönskade.

GLÖM HELLER INTE

att hålla uppsikt över korkar, skruvkapsyler, barn, öppnare, tändare, släckare, tomtebloss, smällare och liknande.

att se till att varje individ har 1.25 kvm manöverutrymme. /Du kan ansöka om dispens (skall vara inne senast 1 mars firandeåret)./




Prosa av flygia
Läst 471 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-11-29 22:25



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Tack för denna så fina och underhållande text som jag läser i natten ... applåder!!
2012-12-05

  Akvamarin
Pricksäker! Humoristiskt! Varmt och helt betagande. Hurra!
2012-12-02

    ej medlem längre
Hahahaha. Julen är underbar ;)
2012-11-30
  > Nästa text
< Föregående

flygia
flygia