Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snötäcket lägger sig över allt, inklusive mig

Snötäcket
Lägger sig uppluckrande
Över allt
Inklusive mig

Skyddande
Knytande iskallt
Kristalliserade flingor
Som klyvs mot min hud
Kyler den kall
Som frysen

Min kind så röd
Förfrusen
Av kylans påträngande närhet

Kroppen öppen
Huden så naken
Här kommer jag frysa ihjäl
Bli alldeles farligt
Dödligt
Rödrosig
Eller likvit

Under snötäcket
Som lagt sig över mig
Beskyddande
Bevarande

Redo för en ny tid
Då jag kan återuppväckas
I ett annat land
I en annan dimension
I en annan tidszon
En annan årstid

Med ett kallt täcke
som omsluter mig och min kropp

längtar jag tills då jag kan kliva upp ur sängen igen
Föra av mig det kristalliserande snötäcket
Ställa mig på något jordnära igen
Helst ett golv
så varmt
Vakna upp
Och sträcka på mig

Åter
Liv i mig
Utan att vara kylig
nedfrusna
Tecken
Som fryser ned en i
Dvala
I ide

***

Snötäcket lägger sig över allt, inklusive mig





Fri vers (Fri form) av jamming223
Läst 157 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-11-30 14:50



Bookmark and Share


  Aftonvännen
Som rimfrost på min monitor, när den är vacker och blommande
2012-12-01

    ej medlem längre
Du målar bilder med dina ord...bilder som föder känslor.
2012-11-30

  Ninananonia VIP
Berörande... skönt att gå i idé
2012-11-30
  > Nästa text
< Föregående

jamming223