Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag passar dessutom på att uppdatera texten om Fina


Min barndoms katter - Fido

Fido var en underlig katt på många sätt och betedde sig mer som en hund än en katt, därav namnet.
Han föddes 1982, hade gul, kort, krullig päls och krusiga morrhår. Han döptes ursprungligen till Fåret. Han var farfars favoritkatt. Fido följde efter farfar överallt, utom växthuset, dit inga katter var välkomna. När farfar jobbat färdigt för dagen brukade han gå och lägga sig ovanpå sängen för att vila. Då lyfte han upp Fido i svansen och lade honom på magen, allt medan Fido kurrade. Farfar klappade inte katter genom att stryka över pälsen, han klappade till dem med öppen handflata så att dammet yrde, poff, poff, poff. Och när han klappade Fido på det här sättet med sina stora händer kurrade Fido bara högre och högre.
Fido var hjulbent och det såg väldigt lustigt ut när han sprang, nästan som en elvisp.
Han var bra på att fånga möss, men kom det en råtta, då flydde han.




Prosa av Blåbärskaj
Läst 167 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-11-30 14:57



Bookmark and Share


  hansensson
Kvällens skratt, poff poff.
2012-11-30

  ResenärGenomLivet VIP
Du och dina katter...så kul att läsa...
2012-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Blåbärskaj
Blåbärskaj