Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hetsprodukter vilka snarast bör avlivas


Värre än vargar och vildsvin


Kamphundar och liknande
är inte framavlade i kärlek eller omtanke
om medmänniskan

De är resultatet av inpiskad rädslas
hävdelsebehov, kryddad med aggression
och fördjupat långtgående hat

En indikation på att något har gåt snett
i vårt förlovade och tämligen rika land




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Jack E. Gladh VIP
Läst 199 gånger
Publicerad 2012-11-30 17:36



Bookmark and Share


  flygia
Jag hatar strider på liv och död mellan hetsade djur.
Strider mellan människor och djur där utgången är given. T ex tjurfäktningar.
Männen i vissa kulturer tappar gallan ur björnan och sågar av noshörningarnas horn.
Kvinnor svassar omkring i pälsar stulna från djuren. Ofta under kusliga omständigheter.
Gode Gud - varför?
Men om Herren skapade universum och prototyper till alla invånarna - varför gjorde han då parasitsteklar?
Jag tycker om brandfacklor, men drunknar i funderingar om lidandet. Lidandets träsk.
Ska försöka skriva något som du! Om jag kan.
Keep it up!
2012-11-30

  lodjuret/seglare VIP
Kamphundar måste väl ändå finnas i fler länder än Sverige. Det är inte bara kamphundar som bits och biter folk illa. En hund är bara så tam som den beter sig just för stunden och dagen. I övrigt lyder den sina instinkter, den kan precis som människan under vissa omständigheter tappa sin tama civiliserade mask. Men samtidigt kan jag hålla med dig om att det är idiotiskt att avla fram en hundras bara med avsikten att hunden skall vara som en varg eller än mer aggressiv. Men när det gäller hållning av husdjur måste ansvaret alltid ligga hos människan och hur människan har blivit fostrad. En smart människa kan tänkas också bry sig om hur att fostra sina husdjur. Jag vet inte om jag håller med om att man skall avliva vad människan har avlat fram. Det är ju inte hundarnas fel. Straffa dem som har ansvaret istället.
2012-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Jack E. Gladh
Jack E. Gladh VIP

Mina favoriter
FROST