Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

advent

snön lägrar sig
lyser upp som kvällsljus
på marken i glödvila
på allmogehemmens högtid

på krönet i Gamla sta'n
mot Skeppsbron
kölden bits
natten tynger
som snödrivan på
trädgrenen

den första snöflingan
larmar om kärlek
snölykta och flamman
ljus över trädgården

allt som haft ett liv
är ett liv som väcker
ljuset inombords
synligt


jag frågar dig nu
om stegen anropar
gensvaret
ett öde i främsta snöspåren
där alla vill gå

i hög tid för kärleken




















Fri vers (Fri form) av Annika Persson
Läst 283 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2012-11-30 22:41



Bookmark and Share


  Nina Nightwish VIP
Åååh.. verkligen vackert
2013-09-28

  Lars Hedlin
JA och fint skrivet!
2012-12-03

    ej medlem längre
kanske inte direkt haiku, men ändå en imponerande och inspirerande svit.
2012-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Annika Persson
Annika Persson