Till Vän och Revolutionär,

I livslång kamp mot allt Förtryck" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till Vän och Revolutionär,

I livslång kamp mot allt Förtryck



Motspänstig Medmänska

 

Med Mod spänstig Borgare av Hjälteblod

Med Kurage, utan medalj och uniform

Som Civil, utan vapen, men redo att Axla

Upplysningens Ideal, Pacifismens Motsats

Aktivismen i Kostym

Soldaten som tvekat på hanen

Riskerat sitt eget liv for a friend or a foe

 

Coz´ Laws

are made by People

and People can be Wrong

 

Motspänstig Medmänska

Bryter en liten lag men dör för en Stor

Pinkar i Nazistens stövlar

Fimpar i rockärmar, Köpenhavn

Hänger Chefer, ut genom fönster

Eller tvingas till Uniform

Volkemphenger

 

Motspänstig Medmänska

Revolutionär, Guerilla Soldat

Svartgrön Djungel

Dödar aldrig för egen skull

Riskerar aldrig någon Annans

Dör förs, när Blodet smakar Bra i mun

 

Motspänstig Medmänska

Bara Döda Fiskar Flyter med Strömmen

Motståndsrörelsen, till Folkens Försvar

Vi tycker och tänker likadant

Fast i olika perspektiv

Tillsammans har vi rätt




Fri vers av Andreas Safer
Läst 850 gånger
Publicerad 2006-02-16 00:57



Bookmark and Share


  Quenjajamensan
"Dör förs, när Blodet smakar Bra i mun"

"Bara Döda Fiskar Flyter med Strömmen"

(Kämpa varken mot eller följ med strömmen. Gå iland!)

Man blir lite osäker på budskapet när man läst det en gång till. Är det så enkelt som det först verkar? Hur god är Gerillasoldaten? Plötsligt anar man en dubbel botten, två som kämpar mot samma sak men på olika sätt. Tror inte alla uppfattar det. Men sådan är bra poesi. Bra, Andreas!
2006-02-24

  Mandy Juno Quartin
Det här är när du är som bäst.
2006-02-20

    afrika
uppskattar verkligen språkmixen - effektfullt!
2006-02-16

    Andersx
Är det en hyllning till Chegi Vara.....
2006-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Andreas Safer
Andreas Safer