Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Den hemliga Designern

 

Du sköljer dagen vacker
all dyster tankes tyngd
blir renad i din stilla 
regndropps stril 

Med solskensvarma strålar
du sträcker dina armar
omfamnar allt med kärlek
du väcker lust att älska

Grönskan spira vill
i dike och på vall
i tusende de står 
din oskulds klara kraft

Förnimmer dig helt nära
din doft i skogens mylla,
hav och kaprifol,
i gräset ut på äng

Vinden är din smekning 
över kind - i trädens sus
ett strå du stilla vaggar
en hand för guide på vägen

Du älskade med livet
nu sprids din säd för vinden
en väntan framtids mognad
i befruktad salighet

Den stillhet som nu råder 
är den klarhet du oss talar
ditt flöde allt passerar

i allt vi hör ihop

 

© Chawa 2012

Eget foto: © "Bland slätt och hagar"




Fri vers av Chawa VIP
Läst 576 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2012-12-02 01:06



Bookmark and Share


  Tino
Grattis till en text fylld med kärlek!
2013-12-24

  Bo Himmelsbåge
Åhh, vilken underbar designer o trädgårdsmästare Du beskriver i Din härliga dikt! Man känner bara en väldig Längtan av att smekas sommarvarm sol o doftande gräs, mitt i december! Den lyser fram i Din fina bild!
2013-12-23

    Gustaf Forsell
Väldigt vacker dikt men skulle personligen (utan att klaga) velat att de två sista raderna i varje vers skulle ha rimmat. Detta för att få ett så pass bra flyt som möjligt. Bra jobbat! Berör.
2012-12-06

  Ljusletaren
Grattis till uppmärksammad text/kram
2012-12-06

    ej medlem längre
glad jag inte missade
denna bedårande text...
2012-12-06

  ULJO
Harmonsikt och vackert
2012-12-03

  Ljusletaren
Otroligt vacker text med en dubbelbottnad tyngd.
Passar otroligt bra till din vackra text/ kram


2012-12-03

  Lars Hedlin
Underbar läsning!
2012-12-03

  Linda CH VIP
Ljuvligt vacker!
2012-12-03

    ej medlem längre
så undbart vackert ...
2012-12-02

  Bibbi VIP
Harmoni.
2012-12-02

    ej medlem längre
Underbara ord som ger ro och trygghet.
2012-12-02

    ej medlem längre
Mycket fin - jag njuter..
2012-12-02

  M M Mannheim VIP
Fin dikt, fina ord att ta med sig denna soliga (i Stockholm) Första Advent!
2012-12-02

  ResenärGenomLivet VIP
Ord och bild för tankarna till sommaren...vackert...
2012-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Chawa
Chawa VIP