Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
statsministrar o ministrar konmer o går hovet liksom Sverige består http://www.youtube.com/watch?v=q4EPicz4HwU Bilden: Världens bästa Zlatan


För Kung och Fosterland (rimvers) [Nordstiernan]

~*~

De vackraste blommorna i djungeln är också de giftigaste
de mest exotiska frukterna de mest smakrika
de vanligaste de mest näringsrika
men ihopblandade på något udda sätt
eller av misstag tagen stjälk eller frö
tillika sjukdomsgivande

de vackraste damer på dansstället
är de som också mest vill gifta sig
de vanligaste de som enbart roas hjärtligt
av en sväng

det är ändå livsvitaminen från födan
och sällskapet som bildar dess
hågkomna verser och refräng

jag var smartast i min klass
men bara för att tjejer fjäskar mer och gör läxorna
så syntes det ej mer på betygen än att jag var topp 5 och alltid bäst i klassen av killarna

vilket fick mig att bli kallad pluggis
vilket det var det minsta jag var
då jag aldrig av princip gjorde fjäskläxorna

tur man aldrig fallit för grupptrycket

*

hellre lida i ett land genom att göra något man kan
om än ej av kommersiell personlig gagn
än att varje dag ångra att man fogade sig i de offentliga massförtrycksleden
vad är det då för idé att gagna sitt land
det enda värdet är kung och fosterland
och dess guld och gröna skogar
som sig varken för Neanderthalens kött, sprit, sport sig fogar eller hans förstörande hand
naturen kommer alltid segra över de tankesega
om det ändå enbart för privat del är av värde att födas intellektuell till denna världen
med eldsjälens och idésprutans skilversked i mun och hand

att få ekonomisk gagn på bekostnad av ekologin
är inget som jag kan leva med ur etisk perspektiv
att ta avstånd från den negativa världen
är att omfamna den av värde


3 Nov 2012

L Patrik W Johansson

 

e-bok:

Nordstiernan




Bunden vers (Rim) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 602 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-12-02 11:55



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Tack för att Du delger oss dessa tankar!
2012-12-02
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP