Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kontraster

En mörk gata
utan samhörighet.
Jag lyssnar på Beethoven.
Någon går förbi
med nedslagen blick.
Andedräkten tar paus från andningen,
vi möts vid odragna gränser
i vaakumet mellan två ögonblick;
intensiv väntan på luft.

Förbi. Stegen ekar mot ryggen.
Där framme står en bänk
tom som ett hålrum.

Ensamhet.
En gatlyktas vita ljus
sänker himlen.
Kan den nå mitt huvud?




Fri vers (Fri form) av Lethe
Läst 174 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-12-06 17:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lethe
Lethe