Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bilden: Pjotr Wrangel, den svarte baronen, överbefälhavare för Vita armén


Nordstiernan

~*~

Jag tillhör den vita armén

jag tillhör de som försvarar sig
aldrig de som anfaller
att vara skoputsare eller stalldräng i den vita armén är bättre än det högsta hönsets position i den röda
som handlar kläder på svenska NK för att se ut som han tillhörde det som han säger sig avstå ifrån

ett land av hycklare i över 100 år

många av de bästa svenskarna tog sig till Amerika
Rysslands elit finns för länge sedan i gamla Paris

därför ser dessa länder ut som de gör
man får hoppas utvecklingen går framåt

livet går ut på att vara 5 år före i utvecklingen inte att komma 5 år efteråt
som hittills gjorts

*

Svenska krig

må vara givet uti 300:ade år
mot Ryssland Polen Danmark
då det var andra tider
men de protester mot
England Norge Frankrike
på senare år
kring 1800 i våra sista krigstider
där flera av mina förfader förlorade livet
tar jag med hela mitt väsen avstånd ifrån
allrahelst det mot Napoleon
som skyddade judarna
mot den verkliga fienden
i världen
och historien

världen är ett
den har inga gränser
och att få den att fungera
är målet
inte att i avundsjuka
intrigera mot dess hovs audienser

jag tillhör den vita stjärnan i världen
Nordstiernan
aldrig den röda armén
som är färgat av blodet
av världens barn

jag gillar länder med fler färger än en
som vår fana som är blå och gul
som himmelen och solen däri
och röd, vit och blå med stjärnor
som den enda hittills fria nationen

idag det bäst fungerande romerska styret
och den bästa monarkin

9-10 Nov 2012

L Patrik W Johansson

 

e-bok:

Nordstiernan




Fri vers (Fri form) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 526 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-12-03 17:22



Bookmark and Share


  Lynx63 VIP
Fritt skrivet
Bra ord
gillar
2012-12-04
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP