Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN MÄRKLIG DRÖM

När jag vaknade i morse
morgonstunden var
obeskrivligt ljuvlig.
Det hade snöat hela natten,
mjuk snö som dun överallt,
alla träd i rimrost.

Fattade snart att
jag hade drömt en underlig dröm.
Din och min själ
hade blivit inflätade i varandra!
Livet skulle ännu kännas hoppingivande
om jag bara kunde veta, vem du var!

Jag utgår från att du vet
att då man finner en riktig vän
berör hon honom
med varenda cell
oberoende av avstånd.
Då vore livet åter givande och härligt?

Jag antar att jag en kväll går till vila med dig,
i mina tankar insomnar jag i din famn,
jag är inte mera varken ensam eller sviken,
livet skulle te sig lockande,
det kunde vara lättare att leva
den tid som för mig kvarstår!

© Heikki Hellman 2012-12-04




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 437 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2012-12-04 20:06



Bookmark and Share


    maija tuori

Mycket vackert positivt dröm ....
2012-12-11

  Angel of love
Varm och kärleksfullt...
2012-12-10

  lisa"puzzle"svensson
så fin är din dröm att jag ler varmt
2012-12-05

  Linda CH VIP
Vad fint du återger din dröm. Mycket värme, innerlighet och längtan. Hoppas din önskan slår in!
2012-12-05

  Änglaögon
Mycket fint, full av längtan, gillar.
2012-12-05

  Sonja Sidorow Lapington
Ja! Och så mycket lättare, roligare, meningsfullare, varmare och enklare livet blir då ....den du söker finns i din närhet. Jag förstår, jag längtar också.
2012-12-05

  Millan1
Vackert skrivet!
2012-12-05

  Palett
En härlig dröm, som du återger i en mycket vacker dikt !
2012-12-05

  walborg
En sådan dröm kan bli verklighet
2012-12-05

  Maj-Lis VIP
En vacker dröm...hoppas för din skull att den slår in
2012-12-04

    ej medlem längre
Bokmärkt så ini Norden.

Mycket mjuk, sinnlig och behagligt återberättad dröm.
En vila att sträva till.


2012-12-04

    Annika J
Intressant parallell naturupplevelse och dröm! Allt det orörda ,ljuva . Och så stråket av svikenhet!
2012-12-04

  Chawa VIP
Åh så fint! Ljuvligt med drömmar som denna!
Själen längtar helheten...
2012-12-04

  aol
så innerligt vackert skaldat vännen,
2012-12-04

  chrissie
Denna är bokmärkt! Önskedrömmar slår in!
2012-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman