Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vackra snöflingor

Fjäderlätta snöflingor
från himmelens kupol
vita som ett bomullstyg
smeker de mot marken

Unika i sin utformning
med stjärnlika mönster
orädda för omgivningen
reser de i atmosfären

Flickan där på gatan
fångar på sin tunga
fjäderlätta flingor
rör vid lekfull själ

Vänner med frosten
leker de på ängarna
klättrar runt grenarna
på insomnade björkar

Faller där från himmelen
med stjärnornas ljus
kring kalla vinternatten
de ger oss drömmarna

Efterlängtat tidsfördriv
i barnaskarans lek
fjäderlätta snöflingor
för slädarnas fart

Glänser som kristaller
vid sjö och vattendrag
bildar spår på marken
där gåtfullheten smyger

Vackra i sin enkelhet
flingor där från skyn
lyser genom stjärnorna
när natten ligger mörk




Fri vers (Fri form) av ULJO
Läst 484 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2012-12-04 02:55



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Vackert...
2012-12-07

  "Silver" VIP
"klättrar runt grenarna
på insomnade björkar"

Mycket vackert.

2012-12-07

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja så det är
när snön naturen
i vitt klär, då blir
det så vackert här
och precis så fint
Dina ord i
texten bär!
2012-12-04

    ej medlem längre
Vacker lyster...som återkommer år efter år...mycket fint skrivet
2012-12-04

    Max Poisé
Mycket stämningsfullt med behagliga och sköna ordval! Bravo!
2012-12-04

  Eva Helene VIP
Stämningsfullt.
2012-12-04

  ResenärGenomLivet VIP
Javisst är de vackra,flingorna...de lyser upp i vintermörkret...fin dikt...
2012-12-04

  SatansSon VIP
Intressant läsning. Ja, för barnmen är snö kul. Me jag gillar den inte. Bra dikkt.
2012-12-04
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO