Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt av Ingemar Andersson Katrineholm november-december 2012


Mandarinpoeten

Eunucken sover insvept i turban i linneskåpet
Utmattad efter en smärtsam process
där infettning med giftgrön avokado tvättats bort

Hopkrupen vaknar han som en gäspande banan
som ännu inte mognat till ''gulböj''
Ändock lika ljummen
som en brittisk julkalkon.

Mandarinpoeten tillbringar självvald exil
i lotusställning
Ständigt i koncentration
på evigheten i nuet och nuet i evigheten

En aldrig avslutad teceremoni
där väntan både är en del av tjänandet
och existensens villkor.




Fri vers (Fri form) av Ingemar Andersson Katrineholm
Läst 273 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-12-04 11:44



Bookmark and Share


  Arne Ugglemosse
Intressant bild av eunucken som guleböj även om jag inte vet vad sammanhanget syftar på.
2013-05-22

  Nathalia
Intressant poesi!:-)
2012-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Ingemar Andersson Katrineholm
Ingemar Andersson Katrineholm