Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Suddar bort mig själv från teckningen

Suddar bort mig själv
Från teckningen
Från verkligheten

Vill måla dit någon annan
Eller vill jag måla till någon
Som står bredvid
Mig?
Kanske?
Som håller i min hand

Jag vet inte

Fortsätter sudda bort mig själv
Kan man inte få fram något finare
Något roligare,
Något mer kreativt?

Suddar bort mig själv
För att göra plats för något annat
Ett blankt
Papper

Ta det och gör vad du vill
Nu

Det blanka, vita pappret
Ett papper utan teckning
Utan innehåll

Så bortsuddad

Ett papper som väntar på att bli fläckat
Nedsmutsat
Konstnärligt målat
Varsamma penseldrag

Rita
Rita
Pennans snabba drag
Blyeterns grafitgråa
Drag
Färgpennornas
Sprakande
På papprets
innan
Så tomma ark

Woho,
Intressant
Lek

En människa som bara är barnet inombords
igen
Ritandes en barnsligt lekfull teckning

Utan mig
På teckningen
Så bortsuddad
som jag
är

Jag
Endast
En betraktare
För det som komma skall

***


Rita på du,
Tecknaren

kära du

Du vet vad du vill göra
Du vet vad du vill ha
Du vet vad du vill se

Dra ett par streck
Nu

Din drömskapelse
Är ej längre bortom räckhåll

Du har det i stiftet




Fri vers (Fri form) av jamming223
Läst 268 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2012-12-04 23:02



Bookmark and Share


  Roses vs Dandelions
Så bra
Och igenkänning..
2013-01-02

  Celticgirl VIP
fin och tänkvärd text inatten :)
2012-12-05

  Annika Persson
Jag vet inte om jag vill
gå från bilden
sudda ut strecken
som föreställer mig
en gång

det var ju jag,
ja
det var ju jag

jag längtar efter
en annans konturer
utanför mig själv
bredvid mig
hos mig

mindre ensamt
att slippa bli trött
på sig själv

värmen i en blick
i en annan hand
som kelar och rivs

Jag vet inte
jag tror att jag kan ha rätt

att jag vill minnas.
2012-12-04

  Regn & Grus
Du får mig att tänka på en svart fågel ; )
Här får man både läsa & lära
men ibland är det enkla så svårt att förstå..

Tack för läsningen i en konstnärlig fin dikt!
2012-12-04
  > Nästa text
< Föregående

jamming223