Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag Ser i Min Gröna Kula I&II [Nordstiernan]

~*~

I

Jag ser i min gröna kula

jag ser i mitt gamla handblåsta flöte
positiva tendenser men också
de negativa

allt med världen är bra
förutom

att folk skjuts nu i Suecia var dag
något som förr var en nyhet vart halvår
men pöbeln har alltid funnits, häxjakterna,
franska revolutionsterrorn, terrorn kring
USA 2001

men allt annat i världen är bra
men tyvärr är det inte alla som ser det

 

II


Ducka och akta ryggen

i ett land för att inte säga
en värld
där 15% läser böcker
och blott 5% förstår dem
då det mesta är nöjesläsning
sitter Neanderthalarna utan eld och intrigerar 
på sitt barbariska sätt
hur de skall stjäla den
från de som uppfann den

våld löser inte våld
utan undvikandet utav det

att vara förutseende i likgiltigheten
där massan inte förstår kvaliteten
är ändå kvalitet kvalitet
och kvantitet blott massan

en kvantitet som kan utvecklas till kvalitet
för det är av essensen
att alla världens eminenser som redan för flera hundra år sedan nått dit
inser att folket behöver ett nytt livselixir

från tankestillhetens eviga bedövning
byt dokusåpan mot History Channel på TV:n

och ta det första steget
in i kunskapen

människa, ung som gammal
om Mänskligheten skall blifwa Gammal

11 Nov 2012

L Patrik W Johansson

 

e-bok:

Nordstiernan




Fri vers (Fri form) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 514 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-12-05 17:43



Bookmark and Share


  Lynx63 VIP
Du får en att stanna till.
Fundera *gillar*.
2012-12-06
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP