Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Elegi över ett förlorat förstånd

Varje morgon kramar hon tårarna ur
örngottet
Funderar på långkok som tar bort
fläckarna av mascara
Dricker en kopp stärkande kaffe och
drar på sig yllebyxorna
medan han fortfarande sover

Går över den leriga gården
där gårdshuset lampa
jamar i vinden
Anträder en sansad flykt
längs Ågatans lönnar

över gatukorsningen
under viadukten
förbi sjukhuset
brandstationen
och Svea-Biografen
Hon passerar Esso
Korv-Janssons renommerade stånd
Fruktkällaren
rådhuset och läroverket

Varje flykt mynnar ut
i en stärkande långpromenad

Hennes slutsats:
Allt övergår så småningom kartans förstånd.
Mellan dit och hit var alltid längre
än mellan hit och dit
Att stanna kvar i samma position
kan också vara en övergivelse, en flykt




Fri vers (Fri form) av Akvamarin
Läst 574 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2012-12-07 02:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
sent om sider får jag en aha-upplevelse. Paul Andersson!
den är väldigt fin den här dikten.
2014-01-25

    ej medlem längre
Så bra !!
2013-07-12

  Madeleine Richter
En dikt där jag känner atmosfären helt nära. Bokmärks
2013-01-17

  flygia
realism upphöjt till 10.
tröstande.
modigt.
klokt.
2012-12-07

  hansensson
Lysande!
2012-12-07

    ej medlem längre
O'va fint å med fantasi.
2012-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Akvamarin
Akvamarin