Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När han möter, novembersamling 2012

När han möter
mörkret i november
är kramen livet

En sökande ton
- en musikalisk samklang
mellan öst och väst

Mycket i livet
bör lekas för att levas

Ordkikaren riktad
mot poetisk framtid
inspirerad av dig

På vägen vandrar hon
ensam med sin valp

Vid den här tiden
svarar han på frågor
ingen har ställt

Är språket likt
en vild organism eller
ett tjänstevapen?

Vid en förkylning
hos en hypokondriker
är döden nära

Hos en vän i Berlin
upptäckte han baren
bredvid sophållaren

När hon kom från jobb
och såg honom berusad
blev hon förbannad

Att dricka ensam
var inte ok

Hon förstod inte
hans gamla behov av den
totala ensamheten

Att stänga dörrar
tyst, lärde jag mig redan
tidigt i livet

Ljudöverkänsligheten
är ett arv från min far

Sista dagen i
mitt liv skulle jag dricka
ett glas champagne





Bunden vers av Fredrik P. VIP
Läst 418 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-12-07 17:18



Bookmark and Share


  kerstin skriver VIP
en fin samling, och den delen om svaren på frågor aldig ställda var den del som jag tycker mest om. det är en mycket fin och tänkkvärd passage.

// Vid den här tiden
svarar han på frågor
ingen har ställt //

2012-12-08

    ej medlem längre
Om alla månadssammanställningar ändå var som dina!
2012-12-08

  Lavinia Röd
Framförallt tycker jag om
"Vid den här tiden
svarar han på frågor
ingen har ställt".

Snyggt!

2012-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP