Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det sjunde havet

Sönderrivna vågor
mot blankslipad klippa
tidvattnet stänger
när masterna gått itu

Det sjunde havets våg
blottar sig för himlen
rör sig i cirkeldanser
för upplysta stjärnor

Rörelserna är stilla
mellan vita sandbankar
sirenernas sångduell
tävlar mot stormbyarna

Måsarna står stillsamt
vid stormbyns väggar
skränar där i luften
vid det sjunde havets våg

Vajande står palmerna
när vågen väller in
det grönblå vattnet
sprätter kring vindarna

Drivveden är på ingång
från skeppsbruten seglats
där vraket har sjunkit
på det sjunde havets våg

Där horisonten vaknar
från nattliga äventyr
står vindbyarna stilla
och väntar på signaler

Det sjunde havet ligger
stilla mellan stränderna
inväntar kommandorop
från himmelens fontän




Fri vers (Fri form) av ULJO
Läst 372 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-12-08 01:10



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket vackert
2012-12-11

  Suss Petersson
Dina texter är så välskrivna,helt underbara
2012-12-10

  Daniela I
uunderbar
2012-12-08

  lodjuret/seglare VIP
Jag tycker om bilden, den förmedlar livets förgänglighet på ett sorts paradisiskt vis. Texten? Jo, den duger den med.
2012-12-08

  SatansSon VIP
Rolig text. Kul med haven.
2012-12-08

  Tarantaran
Så vackert på ditt sjunde
hav..texten och bilden
gjorde att man kom dit..!..
Jag kunde se sjunde
himmelen också från havet
...jättevackert var det
2012-12-08

    ej medlem längre
livlig, spännande och man kan tänka mycket
2012-12-08
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO