Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinterfröjd

Snötunga grenar
kring skogens glänta
stjärnor som glänser
i rimfrostens spår

Flingor fån himlen
likt vackra vingslag
gläder atmosfären
på gryningens scen

Rodnande himlavalv
där solstrålar ler
vinterharen smyger
på snöklädd teg

Spegelblank sjöis
där svanar spatserar
fridfulla idyller
vid köldslaget vatten

Sjunger morgonsånger
gör vinterglada sparvar
ett tack inför naturen
musik för öppna öron

Slädspår över ängen
i bjällerklangens spår
fackeltåg i skymningen
till klara vinternatten

Istappar vid takåsen
kung vinters signum
lyser som kristaller
i månskenets teater

Natten bär vinterfröjd
där snöflingor faller
vintervackra vyer
mot gatlyktornas sken




Fri vers (Fri form) av ULJO
Läst 407 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-12-08 22:06



Bookmark and Share


  anits VIP
Så vackra vinterbilder du målar upp
2012-12-11

    ej medlem längre
Så vackra vinterbilder du målar!

"Natten bär vinterfröjd
där snöflingor faller
vintervackra vyer
mot gatlyktornas sken"
2012-12-09

  Karin Jungå c/o Vemod VIP
underbart vacker, som ett vinterfotografi när det är som bäst
2012-12-09

  mare VIP
Rubriken talar, precis så
2012-12-09

  Catharina Edin VIP
överväldigande vackert!
2012-12-09

  Eva Helene VIP
Du skapar så sköna vinterbilder. Fint!
2012-12-08

  Chawa VIP
Ännu en gång tar du läsaren ut på en resa. Tack för vintertur i natur!
2012-12-08

  Maj-Lis VIP
Vackert...om vinter
2012-12-08
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO