Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nattviol

 

 

ser dig se mig

 

och svär generat gör jag, stampar stigar ovant i bland buskar
vrider mig som masken kring en hullingspets och undrar tyst 

 

 

vad ser du här  djupt inne i min gamla skogahets

 

 

vad får mig kysst av livets glöd som glittret kring en öppen kistas skatt, säg
nyss din uppenbarelse en okänd ö i livets hav och vida vatten

undrande min suck och gnista främmande för allt förutom skogens lav, i natten

rann jag så till slut ur källa ned och famnade det ännu inte sett
och ser dig så se mig, och undrar tyst

 

vad får mig kysst av livets glöd så här i kvällningsljus

 

 

nyligt vilande små kryp du väckt med sol, med fnitter över krumsprångsfnatten under doften av den skogens dolda vitviol

 

vad får mig kysst av livets glöd
jag ser dig nu se mig och undrar tyst

 

vad får mig kysst av livets glöd

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 93 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-12-09 09:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Intressant text. Finns en längtan i den.
2012-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri