Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du är som en trofé Del 2

Du är som en trofé
man måste liksom kämpa för att vinna dig
ändå är du inget objekt,
du är ingen ägodel som man bara kan få och äga sådär
Men du är lika evig, tidlös och värdefull
som en trofé

Om jag någonsin skulle få chansen att vara en del i ditt liv –
din vän, din partner ja, jag vet inte vad –
det skulle vara ärofyllt
Så känns det i alla fall nu

Det finns ju liksom så många ute där för dig,
och det är spännande vad ödet kan sammanfläta åt en
Något som jag har svårt att ta in
Att det finns möjligheter
Att det finns chanser
Samtidigt som det finns risker
Möjligheter i att få ha någon man älskar så på avstånd
Vid sin sida

Du och din kärlek är liksom inget man tar för givet
Det är något man får kämpa för och bevisa att man är kapabel till att ge
Att man kan ge kärlek
Att man verkligen kan älska på riktigt
äkta
Detta du gör med mig är så spännande
En äventyrlig, omvälvande lek med mina tankar och känslor
Min mänsklighet
Det testar min förmåga till att förstå,
testar min medmänsklighet,
testar min förmåga till att älska
Får mig att ställa frågor som ”Kan jag verkligen älska någon och är jag värd att bli älskad?”
bara någon som känner något ömsesidigt besitter svaret

Du är som trofé
Din kärlek kan man inte ta för givet
Den måste man vinna genom en evig kamp
Som ett och annat OS-spel

Jag är en känslosam, sårbar själ
Samtidigt som jag är en stark själ
Det är därför jag så skört
Sensitivt
Hyperkänsligt
Uppmärksammar och finner
Små fläckar
Av ren skär rädsla

***
Trofén på hyllan
Tänk om man kunde få tag lika lätt på dig
Som jag får tag på fina mineraler
För min samling
Gnistrande, färggranna mineraler

Du en evigt glänsande trofé
Jämlik med mig
Och så mänsklig
Du är äkta
levande




Fri vers (Fri form) av jamming223
Läst 269 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2012-12-10 12:13



Bookmark and Share


  wildah
Otroligt bra nedtecknat!
2012-12-15

  Annika Persson
Fint skriven text, så ärlig.

Får mig att ställa frågor som?
Kan jag verkligen älska någon
och är jag värd att bli älskad??

Alla människor har en förmåga
att älska på sitt eget sätt, dvs.
visar det i handling eller döljer
det i ord. Alla är värda att älskas
såtillvida inte ett hat undergräver
kärleken.
2012-12-10

  Annika Persson
Kärleken är ingen trofé, utan ett arbete,
som går ut på att få vännen sin att må
bra.
2012-12-10

  Federico Romano
Kärleken är..
2012-12-10
  > Nästa text
< Föregående

jamming223