Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

skugga



en sommaräng , en skogslund
jag önskar jag var där

men skärvor från vår himmel
visar marken vit


och varför doftar livet
ibland så underbart
är de dom dagar som aldrig kommer tillbaks


jag såg livet från nionde våningen
genom trötta ögons blick
jag saknade min styrka , mina djupa andetag


om morgonen är ödslig är natten värre dock
att falla som en skugga


*

en sommarhand i diamantsnö
en kraftig önskan om att bli hel

och sången utan ord
gör den människan hel ?




Fri vers (Fri form) av Svartsilver
Läst 450 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2012-12-10 22:40



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Melankoliskt vackert!
2012-12-17

    ej medlem längre
Dessa ord fastnade jag starkt för:


"om morgonen är ödslig är natten värre dock
att falla som en skugga"


Riktigt bra!
2012-12-13

    ej medlem längre
Tycker mycket om.

Jo.
2012-12-13

  Nina Ahlzén
Det finns en okuvlig kraft i din dikt bär. En sommarhand i snön, mycket fint.
2012-12-13

    Max Poisé
Hela texten vittnar om livsskugga. Du skriver med enkla och viktiga ordval som gör att jag fastnar direkt efter först ordet. Sökandet är aldrig över...
2012-12-13

  Pah
Tycker att du hittade tråden här. Vill inte sönderanalysera något som bara får tränga in och ut igen på det enklaste vis. En stund i orden och på det drömska täcket ovan marken.

2012-12-11

  Niclas Petersson VIP
En av veckans bästa och vackraste.

"jag såg livet från nionde våningen
genom trötta ögons blick
jag saknade min styrka , mina djupa andetag "

Sköra, men väldigt vackra rader.
Gillar. Mycket.
2012-12-11

    ej medlem längre
En dikt med både yta och djup.
2012-12-11

  surface to air
Så fint du skriver om det svåra
2012-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Svartsilver
Svartsilver