Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alltid har vi druckit vatten ur floden

-

Alltid har vi druckit vatten ur floden

snart inte längre -
floden sörjer oss redan


Varje morgon har vi vandrat dit ner
druckit av vattnet och badat


När grodorna kväker i gryningen
har vi vandrat ner till floden

Fridsamma är vi, huden grå som regn, skrovlig
och skön att beröra


Nu trumpetar vi ofta

Det är vår oro och vår sorg
når bara till trädet vid gränsen

I dadelpalmens skugga föralltiddör vårt släkte

för alltid





Övriga genrer av Madeleine Richter
Läst 1256 gånger och applåderad av 25 personer
Utvald text
Publicerad 2012-12-12 00:21



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Vemodiga ord med mycket känsla i...
2012-12-17

  ~~*MariamAurore*~~
väldigt vackert skrivet
2012-12-16

  Jocy Joyless
Väldigt vackert
2012-12-15

  Lars Hedlin
Så fint du skriver......
2012-12-14

  Göran P Rödholm
Särpräglad och fin text.
2012-12-13

  Åsa Gustavsson VIP
Ödesmättat vackert. Vemod, kanske, inte sorg... Mycket stark. Tack.
2012-12-13

  Akvamarin
En oerhört vacker text som griper tag och berör på djupet.
Vemodig och sann.
2012-12-12

  Anya VIP
En mycket vacker text som ger anknytning till Jesu tid...
2012-12-12

  livsdans
Vilket vackert bildspråk! Tack för spännande läsning!
2012-12-12

    ej medlem längre
finns skönhet i denna dikt fast än undergång
2012-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Richter
Madeleine Richter